PLASMATECH – De Plasmatech Plasma RED is ontworpen als “plug and play”. Een compacte machine met een uitzonderlijke kwaliteit en geschikt voor de meeste HyDefinition plasmasystemen.
Deze snijmache is ontworpen voor het snijden van staal, RVS en aluminium, voor dunne plaat tot medium diktes en voor plaatafmeting 1,5m x 3,0m tot 2,0m x 6,0m.
De CNC besturing met de speciale (SHMI) gebruikersinterface (Soitaab Human Machine Interface), stelt gebruikers in staat om alle mogelijkheden van deze machine op eenvoudige wijze te benutten.
Een hoge nauwkeurigheid van de positionering en beweging wordt gerealiseerd d.m.v. een portaalconstructie volledig uit aluminium, dubbele borstelloze AC aandrijving van langs- en dwarsaandrijving, lineaire geleidingen en tandheugel aandrijving met hoge kwaliteit. Tevens is de snijtafel volledig gescheiden van de machineconstructie / frame.

De Plasmatech Plasma NOVA is een robuuste machine die meerdere technologieën integreert en gebouwd is om aan de meest complexe productie-eisen te voldoen.
In een enkele procesgang kan deze machine vele complexe operaties voltooien waardoor de productiecyclus geoptimaliseerd wordt.
Bijzonder geschikt voor het snijden middelgrote tot grote diktes met een hoge productiviteit en kan worden voorzien van diverse accessoires zoals plasma bevel, boorunit en wisselsystemen.
Plasma Nova serie is ontworpen om hoge prestaties te leveren, zelfs bij de meest veeleisende taken.

Zowel de Plasmatech NOVA als de Plasmatech RED kunnen uitgevoerd worden met een scala aan plasmasystemen.
Afhankelijk van de gewenste prestaties zijn plasmasystemen van Hypertherm en Victor / Thermadyne van 100A tot 400A beschikbaar.