De LineaTech NOVA biedt een zeer uitgebreid scala aan oplossingen voor plasmasnijden, autogeen snijden, laskantvoorbereiding, boren, tappen en markering.

Uitgaande van een basisconfiguratie kan de machine modulair worden opgebouwd. Ook kunnen verschillende modules, zoals  VBA, boren, tappen of markeren later worden toegevoegd.

De LineaTech NOVA is uitgevoerd met zware dubbelzijdige aandrijvingen met borstelloze AC motoren en digitale aansturing met absolute positionering.

Ook als de machine is uitgeschakeld wordt de positie van de motoren in het geheugen opgeslagen. De machine hoeft dus niet meer te homen/referentie rijden. Dit is een groot voordeel vooral bij lange loopbanen.

Het snijbereik loopt van 8.000mm breed bij een lengte van maximaal 80m

De CNC werkt met een databank voor autogeensnijden, plasmasnijden en alle andere gekozen processen waardoor deze machine volledig automatisch de bewerkingen kan uitvoeren.

De  CNC SOITAAB I numerieke besturing heeft een interactieve menu en een  “touch screen” in kleur. De standaard bibliotheek met 70  vaste programma’s kan als optie nog uitgebreid worden.

Afhankelijk van de gewenste prestaties zijn meerdere plasmasystemen van Hypertherm en Victor / Thermadyne tot 800A beschikbaar.